Podle zdroje serveru Echo24 se schůze vůbec neúčastnila šéfka pražské ANO Radmila Kleslová - klíčová personalistka hnutí. Zasedání tak řídil první místopředseda a starosta Prahy 8 Matěj Fichtner.

Krnáčové se staly osudné spory, které odstartovala ona sama před dvěma týdny. Primátorka předložila vlastní návrh pražských stavebních předpisů a zároveň nechala odebrat Matěji Stropnickému kompetence týkající se jejich přípravy.

„Měli jsme dnes krajské předsednictvo. Jednali jsme o průběhu klubu z minulého týdne. Musím říci, že krajské předsednictvo se shodlo s názorem klubu, že bohužel paní primátorka nadále důvěru klubu nemá,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz radní za ANO Michal Hašek s tím, že předsednictvo dalo mandát vyjednávacímu týmu, aby jednal dále o osudu koalice a další budoucnosti.

Adrianě Krnáčové vyslovilo pražšké ANO nedůvěru.
Autor: Blesk / Petr Novotný


„Důvodů byla celá řada. Projednávali jsme situaci poměrně dlouho a široce. Některé problémy se táhnou jako červená nit. Jeden z hlavních důvodů je velice špatná komunikace mezi klubem a paní primátorkou. Pro nedůvěru se vyslovila většina členů,“
dodal ještě Hašek.

Jenže zatímco se Trojkoalice za Stropnického postavila, Krnáčová půjde nejspíš z kola ven. Zdroj webů předpokládá, že bude brzy odvolána.Krnáčovou by mohla nahradit její náměstkyně Eva Kislingerová. Takovýto vývoj pro Echo24 připustila i šéfka pražského ANO Radmila Kleslová.

Tak ono je to logické. Paní Kislingerová je náměstkyní paní primátorky, byla naší dvojkou na kandidátce. Je to pro mě žena s obrovským morálním i profesním kreditem,“ prohlásila.