„Spropitné jsem mu nedal,“ komentoval snahu číšníka si přivydělat Justin Steinmetz. „Chtěl jsem se ho zeptat, co má ten symbol na zadní straně prasete znamenat, ale vypadal jako č***k," dodal návštěvník.

I didn't tip.

Posted by Justin Steinmetz on 2. srpen 2015

 

Měli byste se za sebe stydět – xenofobie přímo na pultě,“ napsal rozhořčeně jeden z dánských návštěvníků.

Poté, co se fotka objevila na sociálních sítích, dala restaurace od celé záležitosti ruce pryč.

Hospoda U Habásků se touto cestou oficiálně distancuje od xenofobních výroků nebo projevů nenávisti vůči ostatním národnostem. Je nám líto tohoto incidentu, jednalo se o soukromou iniciativu zaměstnance podniku. Veškeré nenávistné předměty budou ihned odstraněny z prostorů podniku,“ napsalo její vedení. Jak dlouho protiislámská kasička v jejich podniku stála, ale neuvádí.

Češi se stydí

Za incidentem stojí pravděpodobně stále větší strach některých lidí z vlny uprchlíků, která na Evropu míří. Nelegální migranti zaplavují i Česko, počty zadržených jsou každý měsíc větší – za poslední víkend jich policisté objevili téměř 200.

Češi, kteří hospodu navštěvují nebo fotku na sociální síti zahlédli, se za číšníka stydí. „Pojďme celému světu ukázat, že k nám mohou přijet a… tak nic, no,“ komentuje kasičku s nápisem „stop islámu“ Jaroslav. „Viva malý Čech,“ píše Klára a Vláďa dodává: "Ta omluva je srabáctví a pokrytectví."

Fotogalerie
9 fotografií