Bauerová stála za vznikem organizace National Resistance Supporters – Women Side. Jejím cílem bylo sjednotit dívky a ženy, které se v té době pohybovaly kolem neonacistického hnutí v Česku.

„Paní primátorce jsem o tom neříkala, neměla jsem a ani dnes nemám pocit, že by se jednalo o nějakou zásadní životní etapu nebo něco, co bylo důležité. Nikdy jsem neudělala nic špatného a velmi brzy jsem šla úplně mimo tu scénu, s níž už nemám nic společného,“ řekla Bauerová portálu Echo24.cz, který na její minulost upozornil.

Krnáčová poté Blesk.cz sdělila, že nevidí důvod, aby pro ni poradkyně přestala pracovat. „Rozhodnutí, zda Martina Bauerová skončí, či nikoliv, je na ní. Za mě, dle informací, které mi poskytla, důvod nevidím,“ uvedla.

Primátorka upozorňuje na to, že Bauerová, která jí radí například s tím, na kterou akci jít a jak přistupovat k lifestylovým tématům, je pracovitá a navíc externistka. „Martina Bauerová není zaměstnancem magistrátu a svou práci odvádí dobře. Podle toho, co vím, se Martina do ničeho nezapojovala, byla mladá a ve vleku tehdejšího přítele. Nevidím tedy důvod ji v tomto ohledu soudit," dodala Krnáčová.

Odchod Bauerové požaduje například opoziční zastupitel a šéf pražské ODS Filip Humplík. „Neonacismus je mi z hloubi duše odporný a lidé, kteří se s ním jakkoliv zapletli, by měli být bez debat vyloučeni z veřejného života. Považuji za samozřejmé, že ze strany primátorky bude spolupráce s paní Bauerovou bezodkladně ukončena,“ rozčílil se.