Praze by už nemusela vládnout koalice ANO, Trojkoalice a ČSSD v čele s Adrianou Krnáčovou. Podle informací Lidových novin se během podzimu chystá průvan ve vedení magistrátu. Na místo Krnáčové by mohla nastoupit buď náměstkyně Eva Kislingerová (ANO), nebo radní Michal Hašek (ANO). Oba pochází z tábora Radmily Kleslové, šéfky pražské organizace ANO a blízké spojenkyně předsedy hnutí Andreje Babiše.

Skončit by ale měl i náměstek Matěj Stropnický (Trojkoalice), kterého koaliční partneři dlouhodobě kritizují. Jenže pokud by odešel, dá se čekat, že se k němu připojí i další radní z Trojkoalice.

S touto variantou se prý ale také počítá. Trojkoalici by nahradila TOP 09, která vládla až do loňských voleb. Mezi zastupiteli této strany se o tom už čile diskutuje. „Uvidí se, až nás případně osloví,“ řekl LN místopředseda klubu TOP 09 Jiří Nouza.

Otázkou zůstává, zdali by tuto variantu schválilo vedení TOP 09. Místopředseda strany Miroslav Kalousek se totiž nemusí se šéfem hnutí ANO Babišem.

Primátorka Krnáčová považuje informace o svržení za nesmyslné. Její náměstkyně Kislingerová tvrdí, že o ničem podobném neslyšela.