Občané Prahy 10 budou v rámci projektu „Moje stopa“ přímo určovat využití financí z rozpočtu městské části. Pro projekt participativního rozpočtu s názvem „Moje stopa“ vyčlenilo zastupitelstvo z obecní kasy částku 5 milionů korun.

„Občané budou moci přicházet s návrhy na vybudování či obnovu parků, dětských hřišť, rekonstrukce vybraných objektů či další úpravy veřejných prostor a hlavně sami hlasováním rozhodnout, které návrhy radnice zrealizuje,“ vysvětlil tiskový mluvčí Prahy 10 Vít Novák.

Starostka čtvrti Radmila Kleslová je z projektu nadšená. „Já osobně se na návrhy moc těším. Věřím, že naši občané přijdou se zajímavými nápady, které zanechají dlouhodobou stopu v naší městské části a přispějí k dalšímu zlepšení či zpestření života na desítce,“ řekla.

„Fantazii se meze nekladou, jsme sami zvědavi, s jakými nápady naši občané přijdou. Finanční limity na jeden návrh jsou stanoveny v rozmezí 50 000 až 1 000 000 Kč. Samozřejmě je důležité, aby navržené projekty byly reálně uskutečnitelné,“ vysvětlil radní Prahy 10 Bohumil Zoufalík.