S bytovým komplexem, který měl stát mezi Tusarovou, Komunardů a Jateční ulicí, jsou problémy už od začátku. Nejdříve Praha 7 odmítla vydat stavební povolení, protože 14patrová budova by svými 42 metry výrazně převyšovala okolní zástavbu. Developer Bau-Invest poté obvinil úřad z podjatosti.

Následně přišel s novým projektem, který měl sice jen sedm pater, ale výška budov se nijak nezměnila. „Kvůli námitce, že jsme podjatí, posuzoval projekt stavební odbor Prahy 6. A ten teď došel k závěru, že stavební rozhodnutí nevydá, mimo jiné z důvodů, které jsme uvedli my. Projekt je předimenzovaný a nehodí se sem, protože místo aby kopíroval blokovou zástavbu typickou pro dolní Holešovice, tak vytváří tři dominantní budovy,“ sdělil místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský.

Obyvatelé Holešovic si podle něj chodí na radnici stěžovat, že jim už kráter vadí. Také se jim prý nelíbí, jak se investor chová. „Navážejí sem stavební odpad, ale nikdo neví, co to je. Když jsme je pozvali na radnici, aby nám to vysvětlili, nikdo nepřišel. Navíc zřejmě dostanou pokutu, protože když sem začali něco navážet, tak ploty už neměly být drátěné, ale zaplněné například plachtou, aby se prach nerozfukoval ze stavební jámy,“ tvrdí Mirovský.

Dá se očekávat, že investor teď přijde s dalším projektem, pro který bude žádat stavební povolení. Blesk.cz se pokusil firmu kontaktovat, nemá ale žádné webové stránky a nikde na ni není uvedeno telefonní číslo ani e-mail.

Video
Video se připravuje ...

„Projekt je developerské šílenství,“ říká o zamítnuté stavbě místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský. Matěj Smlsal