Tehdejší radní Stropnický si podle Lidových novin nechal vypracovat tři posudky na cenu obecního bytu. Znalci odhadli hodnotu v rozmezí 2,5 až 4,3 milionu korun. Městská část nakonec byt v roce 2013 prodala na základě analýzy, která byt cenila na 2,5 milionu. Policie nyní vyslýchá úředníky a vyšetřuje, zda Stropnický nezpůsobil výběrem nejnižší ceny radnici škodu. 

Kriminální policie v říjnu zabavila v kanceláři někdejšího místostarosty služební počítač a také korespondenci místostarosty a šéfky odboru bytů Magdaleny Benešové.

Stropnický se v té době vymlouval: „Nemůžu říct, že se to týká mojí osoby,“ uvedl a dodal, že byl postupem policie šokován. Také tvrdil, že zásah považuje za pokus o diskreditaci jeho osoby v době, kdy se stále vyjednávalo o koalici. 

Je ovšem zvláštní, že Stropnický, který jakékoli pochybení odmítá, ani jeho právní zástupkyně Hana Marvanová nemají prý o vyšetřování žádné informace. „Ptala jsem se jich, v jaké fázi se případ nachází a kdy policie vrátí počítač. Oni mi řekli, že Stropnický není účastníkem ničeho, tudíž nemám nárok na informace,“ uvedla pro Lidové noviny. Marvanová dokonce v době, kdy policisté Stropnickému zabavili počítač, tvrdila, že vyšetřování s jejím klientem nesouvisí a jde o věci z minulosti.

A jak to s bytem vlastně bylo? Jednotku k pronájmu dostal Bohuslav Poutník, který byt už po roce chtěl koupit. Luxusní 4 + kk na Žižkově ocenily na Stropnického příkaz tři posudky. První cenu bytu ocenil na 4,3 milionu korun, druhý pouhých 2,5 milionu. Třetí byl jen o 300 000 Kč vyšší než nejnižší nabídka. 

Stropnický však se svým politickým hnutím Žižkov (nejen) sobě dostupné privatizace sliboval již před volbami. Asi se snažil plnit své sliby.

Fotogalerie
2 fotografie