Jeden z brutálně napadených je po několika operacích hlavy do současnosti v pracovní neschopnosti. Případ je kvalifikován jako těžké ublížení na zdraví, za což v případě odsouzení hrozí mužům až deset let odnětí svobody, sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Potyčka se stala před budovou Prioru na Sofijském náměstí po slovní rozepři kvůli odhazování zapálených dělobuchů. Mužům, kteří s dělobuchy manipulovali, se nelíbilo, že je kolemjdoucí kárají. Jeden z nich začal mlátit třiadvacetiletého muže obličejem o betonovou zídku a obrubník, způsobil mu tak tříštivé zlomeniny lícních kostí, frakturu čelisti, zlomeninu nosu a další poranění. Další z útočníků škrtil druhého z poškozených do bezvědomí. Potom pachatelé v klidu odešli s ženou, která je doprovázela a útoku přihlížela.

Mužům, po jejichž identitě policie pátrá, je 25 - 27 let a jsou zhruba 180 centimetrů vysocí. Jeden je silné postavy s kulatým plným obličejem. Má tmavé krátké vlasy, vysoké kouty, tmavé strniště po obličeji a hnědé kulaté oči. Oblečen byl do černého tříčtvrtečního kabátu a tmavých kalhot. Druhý muž je štíhlý, byl hladce oholený s krátkými tmavými vlasy. Má tmavě modré oči a vystouplé lícní kosti. Oblečen byl do zřejmě bílo-modré sportovní bundy.

Ženě, která pachatele doprovázela, může být mezi 20 a 25 lety, vysoká je 175 až 180 centimetrů s mírnou nadváhou. Měla světlejší rozpuštěné vlasy, které byly lehce vlnité v délce pod ramena. Oblečená byla do rozevláté bundy a působila zanedbaným dojmem.

Pokud někdo muže pozná, nebo byl svědkem napadení, může se obrátit na linku 158.