Prvním, kdo k upálenému muži přiběhl, byl podle MF Dnes taxikář s hasicím přístrojem v ruce. "Snažil jsem se ho hasit, což se mi tím jedním malým hasičákem, který jsem celý vystříkal, nepovedlo," řekl deníku.

Okamžitě se ale přidali další kolemjdoucí, kteří na muže házeli kabáty a snažili se tak plamen utlumit. Pak někdo přinesl z auta další hasicí přístroj a oheň se konečně podařilo zlikvidovat.

Podle Jakuba A., se kterým Blesk.cz mluvil, hořel muž přibližně čtyři minuty. Utrpěl tak popáleniny na 100 % těla, ale podle dalších svědků zůstal při vědomí a snažil se komunikovat.

To potvrdil i Josef Horáček, který stál opodál u vánočních stánků. "Zraněný něco křičel, ale nerozuměl jsem, co říká," řekl. Všiml si také mladé ženy, která se upálenému usilovně snažila pomoci. Právě ona pak byla ještě s další dívkou převezena do nemocnice, protože byla z tragédie silně rozrušená.

Podle policejního mluvčího Tomáše Hulana nechal sebevrah na místě svou tašku, která obsahovala písemnost, která jeho čin částečně vysvětluje, i když se nejedná o typický dopis na rozloučenou. Co je však jeho obsahem, neprozradil.

Fotogalerie
11 fotografií