Nejchmurnější předpovědi se nyní potvrdily... Tělo, které včera policie našla ve Vltavě na Smíchově poblíž Jiráskova mostu, skutečně patří Karlovi. Serveru BBC to potvrdil sám Lee Cross, na jehož rozlučku se svobodou Karl přijel. „Já i naše rodina jsme zničeni,“ řekl Lee BBC.

„Můžeme potvrdit smrt britského občana v Praze a jsme ve styku s tamními úřady. Jsme také v úzkém kontaktu s rodinou a pomáháme jí v této pro ni těžké době s konzulárními kroky,“ řekl BBC nejmenovaný mluvčí britského ministerstva zahraničí.

Na facebookové stránce, která byla věnována hledání Karla, nyní kondolují desítky lidí, které věřily, že se Brita v Praze podaří najít živého. „Je mi to tak líto. Upřímné kondolence rodině,“ napsala uživatelka Ellen Roffey na sociální síti.

Policie celou věc komentovat nechce. „Nemohu komentovat, co řekl příbuzný. My pracujeme s fakty a stále čekáme na výsledky analýzy DNA u těla nalezeného včera ve Vltavě. Karl Law je tak stále v databází pohřešovaných osob,“ řekla Blesk.cz mluvčí policie Andrea Zoulová.

Tělo, které bylo vytaženo z řeky, mělo na sobě podle webu express.co.uk pouze spodní prádlo. Toto tvrzení je ale v rozporu s fotografiemi, které včera na břehu Vltavy pořídil fotograf Blesk.cz. Na nich jsou zachyceny kusy oblečení včetně boty a šedivého trička.

Blesk.cz se pokusil kontaktovat Karlova bratrance Steva, se kterým spolupracoval, ale Brit telefonáty pokládal. Zřejmě je jeho bolest nyní natolik velká, že není schopen cokoliv komentovat.

Karl se 15. listopadu oddělil od skupiny příbuzných a přátel, kteří slavili rozlučku se svobodou Britova bratrance Leeho. Od té doby ho neviděli. Několikrát ho však spatřili svědci i dva dny poté.

Rodina a přátelé rozjeli v Praze velké pátrání. Ve dne v noci hledali Karla v hlavním městě Česka a shromažďovali všechny zmínky o Karlovi. Prozkoumali všechno, ale nic je na stopu Karla nepřivedlo.

Při svém pátrání dokonce našli na schodech Libeňského mostu mrtvolu, ale nešlo Karla. Nikdo z party Britů až do poslední chvíle neklesal na mysli. „Pořád myslíme pozitivně,“ řekl Blesk.cz další Karlův bratranec Steve, se kterým se Blesk.cz pokoušel zmizelého cizince najít.

Video
Video se připravuje ...

Pohřešovaný Brit v Praze: Kokain, záhada a tajemství před synem! Jan Jedlička, Ladislav Leimer, David Vaniček

Fotogalerie
15 fotografií