Od zítřka do 16. listopadu bude k vidění 64karátový diamant na Diamantové výstavě v Praze. Výstavu pořádá česká společnost Diamonds International Corporation v showroomu v Široké ulici 15 v Praze 1, od 10 do 19 hodin. Včetně skvostu za 16 milionů dolarů na výstavě uvidíte i dalších 200 kousků. Mezi nimi jsou i diamanty jinak barevné. Například unikátní žlutý diamant za necelých 14 milionů korun. „V loňském roce jsme tu měli 55karátový nejčistších kvalit a barev. Teď je na cestě 64karátový kámen, který předčí ten předchozí,“ řekl na tiskové konferenci před příletem diamantu prezident Diamonds International Corporation Luboš Říha.

Dalšími lákadly Diamantové výstavy budou diamanty osazené v nádherných špercích, především pak volné diamanty různých velikostí, fascinujících barev, ale i diamanty, které budou prezentovat různé typy brusů. K vidění bude i řada luxusních diamantových setů, hodinek a originálních prstenů, které jsou výsledkem ruční řemeslné výroby.

Pro návštěvníky je přichystána i široká paleta diamantů s váhou od 1 do 10 karátů různých parametrů.

Diamantovou výstavu dnes symbolicky zahájila Miss Universe Gabriela Isler a Miss USA Nia Sanchez. Diamonds International Corporation totiž pro vítězky soutěží krásy Miss Universe, Miss USA a Miss Teen USA bude po 10 let vyrábět korunky.

„Korunku pro Miss Universe poprvé představíme světu 25. ledna v Miami, kde se uskuteční finále Miss Universe. Korunku vyrábějí čeští lidé, navrhují čeští návrháři,“ vysvětluje Říha.

„Jsme obě velmi šťastné, že jsme v Praze a můžeme tu být při takové příležitosti. Praha je mé nejoblíbenější město. Mám ho dokonce jako tapetu na svém telefonu,“ řekla Miss Universe Gabriela Isler.

Fotogalerie
12 fotografií