Vyplývá to z informací, které dnes poskytl mluvčí radnice Jiří Charvát. Stejně dopadlo před týdnem referendum o hazardu a stavbě hospice. Místního hlasování, které se konalo souběžně s finále senátních voleb v obvodu Praha 10, se zúčastnilo podle Charváta sedm procent voličů. Minulý týden se jich přišlo vyjádřit 11 procent.

Referendum mělo zjistit, jestli obyvatelé souhlasí s maximální výší nákladů na stavbu radnice 500 milionů korun a s náklady na koupi pozemku za dalších 500 milionů korun. Dále měli odpovědět na otázku, by měla být základním hodnotícím kritériem veřejné zakázky ekonomická výhodnost a dílčím nabídková cena a zda by měla být hodnocena taky dopravní dostupnost.

Voliči se dále vyjadřovali k tomu, jestli má být celá již vypsaná zakázka zrušená. Poslední z otázek se věnovala opravě stadionu, na němž hraje prvoligový klub Bohemians 1905. Kritici namítali, že příliš velké množství otázek je pro voliče matoucí.Původně požadovala vyhlášení referenda opozice a místní sdružení, mělo se týkat chystané stavby nové radnice za 775 milionů korun.

Petici za jeho vyhlášení podepsalo 9600 lidí. Podle radnice bylo ale téměř 2000 hlasů neplatných a archy nesplnily zákonné povinnosti. Soud dal úřadu za pravdu. Zastupitelstvo poté vyhlásilo referendum ve třech termínech. Nynější je druhým z nich, třetí bude v době komunálních voleb. Obyvatelé se v něm budou moci vyjádřit k pěti otázkám o privatizaci bytů, kamerovém systému, opravách ulic a parkovacích domech.