„Máme radost, že se naše idea stálé letní kulturní scény v Praze setkává se zájmem hudebních fanoušků, kteří si na Prague Open Air chodí užít jak skvělé koncerty, tak i letní pohodu. Na příští sezonu chystáme program opět na dvou místech. Letos jsme zažili řadu jedinečných koncertů od divoké párty s kapelou N.O.H.A. po komornější koncert Anety Langerové,“ sdělil za organizátory Tomáš Staněk.

Lákavý program

V Ledárnách například představí největší světové hity ve swingových úpravách oblíbený projekt Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox. Dále tam zahraje kapela Jelen, která letos vyprodala O2 arenu, Vojtěch Dyk s projektem D.Y.K., Čechomor s Martinou Pártlovou, Marpo s TroubleGangem a hvězdy česko-slovenské scény Pražský výběr a IMT Smile.

Na Občanské plovárně odstartuje sezonu 28. května mladá rocková parta Jamaron, která tam chystá svůj největší koncert pod širým nebem. Na břehu Vltavy se poslední květnový den představí také zpěvák, tanečník a model Adam Pavlovčin aka ADONXS, který nabídne svou autorskou koncertní show. Své hity i novinky pak v půlce prázdnin zahraje Michal Hrůza se svou kapelou.

Stížnosti kvůli hluku

„Stejně jako v minulém roce budeme dodržovat seberegulační opatření, která zabraňují šíření zvuku z koncertních areálů. V Ledárnách plánujeme znovu instalovat směrový zvukový systém, který pomáhá minimalizovat únik zvuku do okolí areálu,“ sdělil Staněk.

Lidé, kteří bydlí v okolí bývalých branických Ledáren, si na hluk z koncertů festivalu v minulosti stěžovali. Magistrát se po stížnostech stovek občanů rozhodl problém řešit vyhláškou, která měla platit od předloňského července a stanovila by pravidla pro konání velkých akcí. Pořadatelé koncertů a umělci však na návrh vyhlášky reagovali peticí, která varovala před „vypínáním kultury“ v celé Praze. Tehdejší radní pro legislativu Hana Kordová Marvanová petici označila za dezinformační a přizvala organizátory k jednání. Na něm se obě strany shodly, že nebudou problém řešit restrikcemi, ale dohodou.

Fotogalerie
4 fotografie