Areál se výrazně zaplnil mezi šestou a sedmou hodinou před koncertem švédské zpěvačky Tove Lo. Ta přilákala tolik fanoušků, že zaplnili téměr celé prostranství před Park stage, která je na festivalu druhou největší. Spousta fanoušků koncert sledovalo také z povzdálí, z deky nebo z lehátka. Čtvrtý den festivalu už davu přeci jen chvilku trvalo, než se rozproudil, avšak jakmile Tove Lo nasadila známější skladby ze svého repertoáru, fanoušci rázem ožili.

Pařit se na Metronome Prague bude až do brzkých ranní hodin. Fanoušci však netrpělivě vyhlíží kapelu M83 multiinstrumentalisty Anthonyho Gonzaleze a jeho zvukovou tsunami složenou ze syntezátorů, kytar, vokálů a epických refrénů, která zahraje v půl jedenácté večer. 

Fanoušci, kteří chtěli mít jistá místa v prvních řadách často před pódium přichází s předstihem desítek minut. Na amerického rappera JID čekala asi dvacítka mladších návštěvníků téměř půl hodiny před tím, než se vůbec objevil na pódiu. „Kvůli němu jsem si koupil lístek, je to můj asi vůbec nejoblíbenější interpret, když jsem se dozvěděl, že přijede do Prahy, nechápal jsem to. Od té chvíle jsem věděl, že u toho musím být,” řekl Blesku Filip (26), který byl mezi těmi, kdo si přišel pojistit místo v první řadě. Větší dav k Park stage opět zamířil až po koncertu kapely White Lies, návštěvníci, kteří chtěli stíhat všechny velká vystoupení, občas museli i popoběhnout.

Zlatý hřebem posledního dne Metronome Prague byli M83, kteří zahráli od půl jedenácté večer. Kromě perfektního hudebního výkonu se jejich fanoušci dočkali také unikátní světelné show a vizuálních efektů. Od začátku festivalu se před hlavním pódiem také sešlo doposud asi největší množství fanoušků. Ostré zvuky kytar a syntetizárorů byly slyšet na celý areál, stejně tak jako jejich jásající fanoušci, kteří M83 odměnili bouřlivým potleskem po každé skladbě. Program v Holešovicích potrvá do brzkých ranních hodin.

Ztráty a nálezy

Závěrečný den Metronome festivalu také přilákal nejvíce návštěvníků. Tii se ve velkém počtu hromadili na všech místech, kde zrovna probíhá některý z bodů programu, ale i v odpočinkových zónách a u stánků s občerstvením. Plně využitá byla i zóna pro děti, nebo debatní scéna Opero forum. Napilno má i místo se ztráty a nálezy. Podle organizátorek, které měly ztráty a nálezy na srarosti, sem lidé za celý festival nanosili přes dvacet telefonů, několik svazků klíčů a několik platebních karet. Drtivou většinu z těchto předmětů se prý podařilo vrátit původním majitelům.

Fotogalerie
54 fotografií