Druhý den pokračuje hudební festival Metronome Prague a fanouškům servíruje jednoho skvělého interpreta nebo hudební skupinu za druhým. Čtvrtek byl naprosto dokonalý a završilo ho vystoupení Brita Jamiroquai se svou skupinou. Ve svých 53 letech ukázal, že má v sobě energie na rozdávání. Jeho vystoupení si nenechal ujít ani prezident Petr Pavel se svou manželkou, kteří se skvěle bavili.

V pátek se krásně ukázalo, jak velikou fanouškovskou základnu má v Česku Isabelle Geffroy, kterou všichni znají jako ZAZ. Prostor před pódiem byl zaplněný k praskutí už desítky minut před jejím vystoupením. „Koupily jsme si lístek na všechny dny, ale nejvíc jsme se těšily na ZAZ. Strašně jsme si to užily, bylo to opravdu úžasné,” říká Kristýna (41). „Já jsem ještě chtěla vidět Auroru, ta byla včera a bylo taky parádní,” dodává její dcera Tereza (14).

Mírumilovaná atmosféra

„Atmosféra je tady úžasná, je to úplně něco jiného než v klubu, tam je to sice takové nahuštěné a energické, ale tady se mi líbí, jak je to mírumilovné. Nikdo se nikde netlačí, všichni si uhýbají a usmívají se, jsou dobře naladění a uvolnění. A určitě si myslím, že si to užívají i interpreti, ti se také pořád usmívají a vyzařuje z nich dobrá energie,” dodala Kristýna.

Koncert ZAZ začal na minutu přesně v 19:30 a ačkoliv zpočátku na pódiu nebyla vidět, její zpěv byl slyšet všude. O to větší překvapení pro všechny bylo, když se z ničeho nic zjevila uprostřed davu, kterým v doprovodu ochranky rychle proběhla až na pódium. Šokovaní fanoušci na poslední chvíli uskakovali a až vzápětí jim docházelo, kdo to kolem nich právě prošel. Když se po první skladbě ZAZ zeptala obecenstva jestli rozumí francouzsky, moc lidí se neozvalo. Zkušená zpěvačka ale byla dobře připravená, následující písničku uvedla několika českými větami, které přečetla z papíru.

„Když všechno okolo zahalí tma, zapaluji svíčky, připomíná mi to, že plamen ve mně stále hřeje. Mám ráda symbolická gesta, protože co je důležité, je očím neviditelné,” řekla ZAZ a následně symbolicky zapálila svíčku. Její koncert začal pomalejšími a melancholickými písničkami, postupně ale i ZAZ dokázala Metronome pořádně rozproudit svižnějšími skladbami. Lidi kteří zpívali společně s ní povzbuzovala důrazným: „Nahlas!” s lehkým nádechem francouzského přízvuku.

ZAZ mluví česky

Video
Video se připravuje ...

Francouzská zpěvačka ZAZ uvedla na Metronome Prague svou píseň v češtině. (23. června 2023) Daniel Šesták

Na metronome zavítal i náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) se svou ženou. I on si atmosféru podle svých slov náramně užil: „Byl jsem se podívat na koncert skupiny Para, kde hraje i bratislavský primátor a můj dobrý přítel Matúš Valló. Ale je tady celá spousta koncertů, které stojí za to, Metronome je velká akce, byla by škoda nechat si jí ujít. Včera jsme byli do jedné v noci na zastupitelstvu, takže mi to nevyšlo, ale pevně doufám, že ještě zítra se sem dostanu.”

ZAZ se drala davem fanoušků

Video
Video se připravuje ...

Francouzská zpěvačka ZAZ se prodrala davem fanoušků, ti byli nadšení. (23. června 2023) Daniel Šesták

Se zacházejícím sluncem se Metronome začal pozvolna měnit na obrovskou party a návštěvníci se skvěle bavili. Publikum se po koncertu ZAZ rozdělilo na několik skupin, které pak zamířily na další koncerty, část lidí se vydala na kapelu Zrní, část zase na koncert skupiny Moderat. Pracovníci ve stáncích s pivem a vínem začínají mít napilno, fronty se ale netvoří, neboť jich je v areálu dostatek.

Fotogalerie
50 fotografií