Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velikonoce v Praze: Svezte se historickou tramvají, nebo se rozhlédněte z Astronomické věže Klementina

/
  • Velikonoce v Praze
    4. dubna 2023 ● 06:45

    Velikonoce v Praze rozhodně neznamenají jen trhy na Staroměstském náměstí. Oslavy nejdůležitějších křesťanských svátků lze v hlavním městě strávit opravdu různorodě. Konat se budou řemeslné dílny, výstavy i tematická divadelní představení. Pozadu nezůstane ani zoo, která připraví speciální velikonoční prohlídky a komentovaná krmení. Co o Velikonocích rozhodně neminout?

  • 1.

    Velikonoční trhy

    Na Staroměstském náměstí v Praze začaly tradiční velikonoční trhy, 25. března 2023.
    Autor: ČTK / Šimánek Vít

    Tradiční velikonoční trhy samozřejmě nechybí na Staromětském náměstí, kde je nejen pestrý program, ale také široká nabídka jídla a pití, nechybí tak třeba zelené pivo. V podobném duchuprobíhají trhy i na Václavském náměstí nebo náměstí Republiky. Zajít lze ale také například na Mariánské náměstí, kde prodávaj své výrobky neziskové organizace nebo na trhy na Pražský hrad.

  • 2.

    Velikonoce v zoo

    Zvířata ze Zoo Praha si pochutnala na stromcích. (29. prosince 2022)
    Autor: Blesk:Kopáč Karel

    V Zoo Praha proběhne na Velikonoční pondělí od 10:00 do 15:30 série velikonočně laděných krmení. Vybraná zvířata dostanou jarně laděné enrichmentové prvky, například velké želvy měly v loňském roce naklíčenou pšenici. Začínat se bude v deset hodin u medojedů, v průběhu dne pak proběhne komentovaný výcvik lachtanů nebo setkání u vombatů.

  • 3.

    Velikonoce v Muzeu MHD

    K vidění jsou starodávné kousky.
    Autor: David Malík

    Speciální velikonoční akci chystají v Muzeu MHD na Velký pátek 7. dubna, zajemci si zde budou moct uplést pomlázku nebo nabarvit vajíčka. Akce proběhne na nádvoří u muzea v případě špatného počasí budou přistaveny stany. Vstup na venkovní akci je zdarma. Otevřené ale bude i muzeum samotné, kde je k vidění jedinečná sbírka památek z historie městské hromadné dopravy.

  • 4.

    Velikonoční festival FOK

    Symfonický orchestr
    Autor: Blesk

    V týdnu od 1. do 9. dubna si Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK spřipravil speciální festivalovou přehlídku komorních i orchestrálních koncertů. Festival přivítá zahraniční hosty i ryze české soubory. Vrcholem bude premiéra scénického zpracování Janových pašijí Johanna Sebastiana Bacha v režii Matěje Formana, která se uskuteční na Velký párek 7. dubna.

  • 5.

    Písecká brána

    Písecká brána
    Autor: ČTK

    V pátek 7. dubna proběhne u Písecké brány na Praze 6 speciální velikonoční akce, kterou připravilo Divadlo Procity. Návštěvníci se mohou těšit na velikonoční tanečky, písničky, soutěže, kvíz, ale i malou módní přehlídku

  • 6.

    Pražské věže

    Pražští hasiči společně se zaměstnanci Muzea hlavního města Prahy dnes nacvičovali požární poplach a evakuaci z Petřínské rozhledny. Cílem bylo procvičit způsob vyhlášení poplachu elektronickým požárním systémem a prověřit přístupové možnosti hasičské techniky k věži a bludišti.
    Autor: ČTK

    Od začátku dubna se prodlužuje otevírací doba na všech pražských věžích, které má ve správě Prague City Tourism. Kromě Petřínské rozhledny nebo třeba věže Mostecké se nově můžete vydat do panoramatického sálu Novomlýnské vodárenské věže. Jedinečný pohled na Prahu nabídne i Astronomická věž Klementina.

  • 7.

    Projížďka historickou tramvají

    Tramvaj má celkem 21 zastávek.
    Autor: www.dpp.cz

    Ve sváteční dny se samozřejmě vydá na svou jízdu i historická tramvaj č. 42, která projíždí nejkrásnějšími místy pražské památkové rezervace. Svézt se můžete některým z mnoha historických vozů, od těch nejstarších z počátku století až po typy ze 60. let. Jízdenka vám navíc poslouží jako slevový kupon při vstupu na některou z pražských věží.

  • 8.

    Velikonoční zábava v Dinosaurii a Majalandu

    Celý park se rozkládá na 9000 metrech čtverečních, nabízí 12 originálních atrakcí pro malé i větší děti.
    Autor: Blesk – Tonda Tran

    Od 6. do 10. dubna čeka v POP Airport zajímavý velikonoční program především pro děti a to jak ty větší, tak i pro ty nejmenší. Dinosaurie pozve milovníky pravěku po stopách dávných tvorů ve spolupráci s Mueem Karla Zemana. V Majalandu zase bude na děti čekat malování vajíček a připravené je Velikonoční představení s Myškou Eliškou, nebo tvoření v dílničkách.

  • 9.

    Velikonoční mše

    Bohoslužba za vlast v katedrále sv. Víta
    Autor: ČTK / Šulová Kateřina

    V průběhu celých Velikonoc bude většína pražských kostelů otevřena, probíhat budou tradiční velikonoční mše. Středobodem všeho pak bude katedrála sv. Víta na Pražaském hradě, kde od 6. dubna, tedy Zeeného čtvrtku povede minimálně dvakrát denně mši pražský arcibiskup Jan Graubner.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy