Pátý ročník festivalu v Česku se odehraje o víkendu 17. a 18. 9. v areálu Pražské tržnice. Akce podpoří přes 120 makerů z Česka, Slovenska, Švýcarska, Nizozemska, Itálie, Německa a USA. Rodinný festival nabídne mnoho workshopů, přednášek a bude se soutěžit o zajímavé ceny. 

Průšovy tiskárny

Na kutilském festivalu zcela jistě nebude chybět náš největší tvůrce Josef Průša. Svůj sen začínal v garáži, nyní má mezinárodní přesah. Návštěvníci se mohou pokochat novinkou z Průšovy dílny - automatickou tiskovou farmu Original Prusa Pro Automated Farm System (AFS). Farmu si fanoušci budou moci vyzkoušet na vlastní kůži. 

Pomocí umělé inteligence si bude možné namíchat vlastní parfém. V hravé zóně plné kostiček Lego si na své přijdou i děti. Na výstavě nebude chybět ani „videotribuna” z dílny Xiaomi. Na kutilském festivalu si malí i velcí fanoušci robotiky budou moci navrhnout, postavit a naprogramovat vlastního robota basketbalistu, který bude střílet míčky na koš. Návštěvníci uvidí i možnosti domácích filmových triků v podání studia Z-Tech. 

„Program všech českých Maker Fairů sestavujeme tak, aby byl co nejpestřejší. Mám radost, že v rámci to největšího se nám podařilo přivést opravdu různorodé projekty a autory jak z ČR, tak ze zahraničí,” říká Ondřej Kašpárek, programový ředitel Maker Faire Prague. 

Zájemci si mohou vstupenky zakoupit na místě či na portálu GoOut. Jednodenní vstup vyjde jednoho dospělého na 250 korun, dva dny pak na 300 korun, až tři děti jsou zdarma. Pokud zakoupíte vstupenky v předprodeji, můžete vyhrát jednu z Průšových tiskáren. 

Fotogalerie
38 fotografií