Nově svoji účast potvrdily herečky Natalia Tenaová, která hrála například ve filmech o Harry Potterovi a seriálu Hra o trůny, Torri Higginsonová a Anna-Louise Plowmanová, z herců pak Jake Busey, Toby Stephens nebo Norman Lovett. Účast na Comic-Conu již dříve přislíbil herec Ray Stevenson, známý z filmů Král Artuš, trilogie Thor nebo seriálů Řím a Dexter.

Do Prahy se chystá i herečka Suanne Braunová, kterou proslavila role Hathor v seriálu Hvězdná brána. Hostem festivalu bude také Nikkarin, český komiksový kreslíř, autor komiksové série 130 a alba Super Spellsword Sága. Ze spisovatelů se fanoušci mohou těšit na Unu McCormackovou, Miroslava Žambocha, Ondřeje Neffa, Vilmu Kadlečkovou, Jana Kotouče, Petra Macka a další.

Comic-Conu Prague se zúčastní rovněž řada takzvaných cosplayerů, kteří svou lásku k oblíbeným fantasy hrdinům vyjadřují nejen skrze kostýmy, a předvádí tak svou zručnost, ale i prostřednictvím hereckých talentů. Součástí Comic Conu 2021 bude v sobotu tisková konference k filmovému pokračování fantasy pohádky Princezna zakletá v čase. Podrobnosti o festivalu jsou na jeho webu a na sociálních sítích facebook a instagram.

Letos v květnu se již uskutečnila akce Comic-Con Prague: Home Edition, která byla náhradou za posunutý Comic-Con Prague. Nabídla on-line program na třech pódiích. Termín pořadatelé vzhledem k pandemické situaci přesunuli již potřetí.

Comic-Con Prague vychází ze zahraničního konceptu, který má za sebou půlstoletou historii. První taková akce se konala v USA v roce 1970. Na první ročník tuzemského setkání fanoušků komiksů, sci-fi a fantasy filmů, seriálů a knih dorazilo loni do pražského O2 universum 23 000 návštěvníků.

Praha budoucnosti

Na Comic-Conu Prague, představili projekt FutureCity, který pomocí virtuální reality ukazuje práci městských firem. Expozice studia Brainz Immersive za využití moderních technologií přenáší zájemce do Prahy blízké budoucnosti. Účastníci virtuální cesty se ocitnou v metropoli čistší, tišší a také zelenější. Mimo jiné navštíví dopravní ústřednu nebo biologickou čističku odpadních vod. Projekt, vznikl ve spolupráci s městskými společnostmi Operátor ICT, Kolektory Praha, Technická správa komunikací a Pražské vodovody

„FutureCity slouží primárně k tomu, abychom představovali Pražanům a návštěvníkům Comic-Conu jako takového, co všechno město a městské firmy dělají pro to, aby se v něm lépe žilo. Spousta lidí zná městské firmy jen v tom negativním smyslu, platíme jim složenky nebo rozkopávají ulice, ale už nevíme, že to má nějaký smysl. Nebýt těch městských služeb, tak se v Praze nedá bydlet. A protože se to těžko vysvětluje, tak jsme vymysleli projekt FutureCity,“ řekl ČTK za projekt FutureCity Pavel Koutský. „Cílem je ukázat, že městské firmy dělají velmi zajímavé projekty, bez kterých by Praha nebyla lepší,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Chystá se Comic-Con 2021: Do Česka přijede i Highlander Christopher Lambert! Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií