„Na rozsáhlý a poněkolikáté odkládaný ročník Metronome Prague si ještě rok počkáme. Přichází ale čas to už trochu nažhavit a sejít se na unikátních hudebních akcích. Metronome Prague Warm Up bude na konci sezóny jednou z možností, jak se naživo natěšit na rok 2022, kdy se hudební scéna vrátí v plné síle. Jako jedna z prvních zahraničních kapel dorazí do Prahy už teď v září kultovní Morcheeba, která svým hudebním vystoupením a světovou premiérou nového singlu na dálku podpořila koncert Národ sobě - kultura tobě, který jsme ve spolupráci s ČT art odvysílali v únoru,“ uvedl jeden z pořadatelů akce David Gaydečka.

Morcheeba přiveze nový repertoár z aktuálně vydaného alba Blackest Blue. „Když jsme nemohli na turné, soustředili jsme se nejen na samotné psaní písní, ale mohli je také důkladně vybrousit,“ uvedl k písni kytarista Ross Godfrey, který skupinu založil spolu se svým bratrem Paulem a zpěvačkou Skye Edwardsovou.

„Všechno, co nám připadalo správné“

Kapela Morcheeba vydala v roce 1996 debutové album Who Can You Trust? Ačkoli vznikla v době, kdy hudební scéně dominovaly elektronické projekty, dokázala přimíchat k elektronickým zvukům řadu dalších vlivů. „Použili jsme všechno, co nám připadalo správné. Z 50. let jsme si vzali blues, z 60. psychedelii, ze 70. dub reggae, z 80. electro a z 90. hip hop,“ konstatoval Ross Godfrey.

Zakladatelská dvojice Edwardsová a Ross Godfrey, obklopena dalšími hudebníky, vystoupila na zatím posledním uskutečněném ročníku festivalu Metronome Prague v roce 2019.

Pátý ročník Metronome Prague by se měl uskutečnit 23. až 26. června příštího roku na pražském Výstavišti. Pořadatelé zatím oznámili, že mezi účinkujícími budou australský muzikant a zpěvák Nick Cave s kapelou The Bad Seeds, britské indiepopové duo Oh Wonder a americký zpěvák, multiinstrumentalista, skladatel a producent vystupující pod jménem Beck.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Zástupci Colours, Rock For People, Metronome a Hradů CZ o létě 2021. Budou se festivaly konat? Jiří Marek

Fotogalerie
27 fotografií