Hra Dinosauři VR je dílem českých autorů ze studia DIVR Labs, kde na ní pracovalo 12 lidí po dobu jednoho roku. Hra slibuje novou dimenzi virtuální reality, která nemá být jen o tom, že si člověk nasadí na hlavu brýle a něco sleduje. V této hře se budou moci lidé volně pohybovat v prostoru 200 metrů čtverečních, podobně jako v dřívějších počinech téhož tvůrčího týmu. Už v minulosti například představili „virtuální výlet do rudolfínské Prahy” za tajemným Golemem.

Vývojáři říkají, že lidé tento zážitek pocítí doslova na vlastní kůži.Vibrační podložky například zintenzivní iluzi jízdy i pohyb obrovských dinosaurů v hráčově bezprostředním okolí,“ láká diváky technický ředitel DIVR Labs Martin Tichota. Pomocí kombinace větráků a topení mohou zase hráči nabýt pocitu, že letí krajinou po boku dinosaurů.

»Jurský park« v Praze

Celá hra je koncipována jako putování džunglí po stopách nového druhu dinosaura. Mohou hrát až čtyři lidé najednou, je určena od 8 let věku a měli by si ji užít i dospělí.

Celá akce je jinak předzvěstí něčeho mnohem rozsáhlejšího. V centru POP Airport má na sklonku letošního roku vzniknout vyloženě dinosauří muzeum s pěti pravými kostrami. „Aby někde bylo pět originální koster, které jsou 60 milionů let staré, to je opravdu unikátní věc,“ říká Otto Jerman z vedení společnosti.

Selfie s Triceratopsem

Zatím je však na pořadu dne především virtuální realita a moderní technologie. Vyjma dinosauří hry se v centru objevila například ještě jedna atrakce. Pomocí virtuální reality zde ožívá fosílie Triceratopse od kreativního studia Brainz Immersive, se kterým si mohou návštěvníci udělat fotografii - klidně i selfie.

V POP Airport ožívá díky virtuální realitě Triceratops
Autor: BRAINZ IMMERSIVE

A koho omrzí prehistorický svět, ten může z vyhlídkové terasy pozorovat ten skutečný. Skýtá totiž působivý pohled na letiště, takže přílety a odlety letadel jsou doslova jako na dlani. Z reproduktorů lze navíc slyšet živý přenos komunikace mezi pilotem a řídící věží. Pro milovníky automobilů je v centru také zdarma expozice klasických sportovních vozů, které jezdily po světových okruzích od 60. let po současnost.

Fotogalerie
16 fotografií