Do Štědrého dne zbývá už jen pár dní, mezi velkým úklidem a pečením cukroví si ale Pražané mohou vydechnout na desítkách nejrůznějších akcí s vůní Vánoc, které se v Praze v závěru adventu konají.

Užít si pohodu mohou nejen obyvatelé hlavního města na jedinečném Vánočním jarmarku Blesku ve třetím patře obchodního domu Kotva. Ocitnete se v pohádkovém světě, kde na vás až do 22. prosince čeká 28 stánků s kvalitními, zajímavými i netradičními dárky. Ty nabízí kreativní výrobci a řemeslníci z celého Česka. Pro děti jsou připraveny dílničky, divadélko a pro dospěláky zase řada workshopů. Nudit se zkrátka nebude nikdo! 

Koncerty i pohádka

Ve Velkém sále Novoměstské radnice se 17. a 20. prosince odehrají vánoční koncerty. V prvním termínu vystoupí žáci a učitelé základní umělecké školy Ilji Hurníka, tři dny poté zde s vánočním repertoárem vystoupí mladí operní pěvci. S dětmi je čekání na Štědrý den možné ukrátit ve Starém purkrabství na Vyšehradě. Na neděli 22. prosince je tu od 15:00 na programu loutková hudební pohádka Ovečka betlémská.

Betlémy na zámku

Historické i současné betlémy ze sbírky Muzea Jindřichohradecka je možné si prohlédnout na Chvalském zámku každý den od 09:00 do 18:00. Vystaveny jsou betlémy keramické, dřevěné, skleněné nebo z kukuřičného šustí. Na Štědrý den mezi 14:00 a 16:00 tu bude živý betlém se svatou rodinou i zvířaty. Návštěvníci si odsud budou moct odnést betlémské světlo.

Netradiční menu na střeše Lucerny

Betlém se zvířaty nebo kapři v kádích jsou k vidění na střeše paláce Lucerna. Děti do 15 let sem mají vstup zdarma, dospělí zaplatí 100 korun. Každý návštěvník dostane svařák nebo teplý mošt zdarma. Ochutnat může něco z tradičního menu. Střecha je otevřena do 22. prosince, v pátek mezi 15:00 a 20:00, o víkendu od 10:00 do 18:00.

Fotogalerie
19 fotografií