Svátek všech rybářů, a nejen těch pražských, nadejde 17. října ve čtvrtek už od 8. hodiny ranní. Výlov bude probíhat veskrze celý den, přičemž zpravidla si zájemci domů mohou odnášet celou nebo vykuchanou rybu. Nicméně nejen tím je akce, kterou pořádají Lesy hl. m. Prahy ve spolupráci s Českým rybářským svazem a dolnopočernickou radnicí, zajímavá.

Na Počernickém rybníku se schyluje k výlovu.
Autor: ÚMČ Praha Dolní Počernice

Lidé mohou na vlastní oči přihlížet práci rybářů, mohou se seznámit s druhy ryb, které v rybníku žijí, a také si při té příležitosti mohou projít i naučnou stezku o rybnících, rybaření a vůbec životě o vodě. Právě taková kolem Počernického rybníka vede.

Kudy k němu?

Počernický rybník na potoku Rokytka se rozléhá mezi Dolními Počernicemi a Běchovicemi. Přístupových cest k němu je několik, zrovna tak autobusových zastávek, kterých lze využít. Nejbližšími jsou Nad Rybníkem a U Počernického rybníka. Využít lze také zastávku Škola Dolní Počernice, která se nachází u Počernického pivovaru a zámku, jehož park se nachází těsně u rybníka. Nedaleko se nachází také dvě vlakové zastávky: Praha-Běchovice a Praha-Dolní Počernice.

Fotogalerie
9 fotografií