Feministky budou řičet blahem. Na Letní Letné se totiž představí seskupení umělkyň bez jakéhokoli muže. „Artistky z předních francouzských novocirkusových souborů přivezou do Prahy unikátní představení s názvem PDF Projet (Projekt PDF), které diváci Letní Letné uvidí jako jedni z mála mimo Francii,“ prozrazuje Lucie Čunderliková z Letní Letné k divadelnímu představení s nejrůznějšími druhy akrobacie. Na scéně se představí sedmnáct žen, které znázorňují eklektický vesmír s barvitou estetikou.

Druhým lákadlem na festival je Cirque Aïtal alias Viktor Cathala a Kati Pikkarainen, kteří na Letní Letnou přijedou se svým nejnovějším představení Saison du Cirque. Obecenstvo se dostane do neobyčejného světa, kde se tradiční cirkus potkává s tím současným.

Jedinečná podívaná, která propojuje řadu stylů a talentů z celého světa: od sourozenců Kanakových z východní Sibiře, kteří s ohromující lehkostí stále a znovu létají vzduchem, přes švédského žongléra Matiase Salmenaha, jehož umění popírá zemskou přitažlivost až po talentovaného voltižéra a jezdeckého akrobata Ludovica Baladina,“ představuje hvězdy show po Viktorovi a Kati Čunderliková. Více se o Letní Letné dozvíte tady.

Kdy: 14. 8. - 1. 9.
Kde: Letná
Vstupné: Od 590 korun

Podívejte se na fotografie z loňského ročníku:

Fotogalerie
42 fotografií