Rok od roku má v českých zemích anglosaský svátek Halloween silnější tradici. Vydlabané dýně se svíčkou uvnitř se vyskytují na přelomu října a listopadu před nejedním domkem. Není se tak co divit, že se i pražské radnice ke svátku připojují. Třeba ta na samém severu hlavního města.

Halloween ve Vinoři neboli dlabání na Dlabačově se koná 19. října od 15:00 v lesíku areálu stavebnin Dlabačov. Přinést si můžete buď dýně vlastní, nebo si je můžete objednat, a to buď formou SMS na číslo 602 293 756, nebo e-mailem na adresu dlabacova@email.cz. Ceny se pohybují od 50 do 100 korun za jednu dýni. Objednávat lze nejpozději do 16. října. O zábavu nicméně bude postaráno i mimo dlabání dýní.

Stezka odvahy

Jelikož je Halloween neodmyslitelně spjatý s nejrůznějšími strašidly, především nejmladší účastníky čeká vzrušující dobrodružná stezka odvahy. Na ní mohou potkat různá stvoření, která třeba znají z televizních obrazovek nebo z pláten kin či z pořadů Večerníčků. Potkají třeba Hejkala, vodníky anebo Shreka či Addamsovu rodinu! Organizátoři slibují různé soutěže, malování na obličej a také velkolepý ohňostroj!

Halloween ve Vinoři neboli dlabání na Dlabačově
Autor: ÚMČ Praha Vinoř

A že je akce zaměřená jen na tvorbu a pěkné zážitky? Ne tak, s prázdným žaludkem vás domů nepustí. Podávat se totiž bude strašidelná dýňová polévka a zimomřivé nátury jistě zahřeje domácí poctivá mandlovice z Kadaně nebo svařák.

Fotogalerie
8 fotografií