Smíchovský Manifesto Market se ukrývá na Náměstí 14. října u Národního domu, kde dočasně nahradil parkoviště. Za zelenou bránou se schovává oáza klidu, na níž jsou rozmístěné kontejnery, kdy v každém z nich sídlí jiný podnik. Můžete si zde pochutnat na vonícím steaku, asijských pochoutkách a vše to zapít míchaným drinkem nebo vychlazenou plzeňskou jedenáctkou. A jak se tu líbilo samotným návštěvníkům?

Vedro, ale pěkný

Kdyby tady nebylo tolik lidí a asi čtyřicet stupňů, bylo by to lepší. Ale jinak je to tu krásné,“ popsaly své dojmy Klára a Bára (25). Většina z oslovených návštěvníků už minimálně jednou byla na Florenci a na Smíchov zamířili ze zvědavosti: „Je to tu moc hezké. Manifesto na Florenci je podle mě hodně rozdílné. Je tam o hodně víc turistů a tak, tady to bude spíš komunitní,“ prozradil pro Blesk.cz sympatický René (27).

Pochvaly se dočkali i architekti, kteří do prostoru umístili hodně zeleně a hlavně vodní brouzdaliště, které v parném večeru bylo beznadějně obsypáno lidmi: „Líbí se mi tu. Na Florenci jsem nebyl. Je to úžasný projekt a líbí se mi, s jakým detailem je to navržené. Úžasná práce architektů,“ komentoval nový prostor Radim (31).

Rozpékala se technika

Součástí velkého zahájení bylo také hudební vystoupení Žofie Dařbujánové s jejím projektem „Zofie Dares“, která měla během svého vystoupení technické problémy: „Měli jsme technické výpadky. Dobrá zpráva je, že se nepřehříváme sami, ale také technika. Bylo to trošku znepříjemnění, ale lidé byli skvělí. Na to, že pili a jedli, zároveň i poslouchali,“ prozradila pro Blesk.cz. Sama má pro Manifesto Market na Florenci slabost a chodí tam na dobré jídlo.

Tanec v brouzdališti

Sami provozovatelé gastro podniků jsou s prvním víkendem spokojení. Podle The Craft: Cheese & Steak bylo v sobotu a neděli na Smíchově hodně lidí a prodeje byly dobré. Kolegové čepující pivo byli také spokojení. „V neděli trochu pršelo, tak se to vylidnilo, ale pak to bylo zase dobré,“ komentoval svůj první víkend výčepní.

Po Žofii Dařbujánově vystupovali tři tanečníci pod názvem „DUSK by 420PEOPLE“, kteří ke svému vystoupení využili i brouzdaliště. Brzy byly promočení na kost, ale stále předváděli taneční kreace na téma milostná trojice. Jejich vystoupení neviděla asi padesát lidí, kteří čekali, než je vpustí do areálu. Takový zájem byl o smíchovský market s dobrým jídlem, pitím a vytříbenou kulturou.

Video
Video se připravuje ...

Na smíchovském manifestu bylo plno. Na Facebooku přislíbilo svou účast 9 tisíc lidí. Jiří Marek

Manifesto Market na Smíchově je otevřený denně od 11 do 22 hodin a vstup je sem zdarma. 

Fotogalerie
22 fotografií