Letošní velikonoční trhy pozměnily vizáž. Staroměstské náměstí hraje barvami. Na mostě, ze kterého se vám rozprostře náměstí jako na dlani, jsou letos kromě umělých květin umístěny i rostliny živé. Největší proměnou pak prošlo Václavské náměstí v okolí Můstku. Z obou stran návštěvníky vítají vstupní brány, uvnitř se pak mohou schovat pod vyzdobenými pergolami se stolky, které uchrání před sluncem i deštěm.

Trhy na náměstí Republiky, Staroměstském i Václavském náměstí začínají vždy v deset hodin ráno a končí v deset hodin večer. Na Staromáku pak probíhá program, který vtáhne do víru českých tradic malé i velké. „Zapracovali jsme na pestrosti programu. Na Staroměstském náměstí bude probíhat program denně na pódiu od čtvrté hodiny odpolední, představí se více než stovka pěveckých, tanečních a hudebních souborů,“ řekla pro Blesk.cz programová ředitelka trhů Libuše Klinková.

Nasajte atmosféru z videa:

Pomlázky, vajíčka i klobásy

A co objevíte ve stáncích? Stánky se drží tradiční české výroby a samozřejmě také ducha Velikonoc. A tak je možné zde koupit například pomlázku (malou i velkou do 80 korun), kraslice nejrůznějších vzorů, jarní věnce či řezbářské a sklářské výrobky. Pro turisty nechybí ani upomínkové předměty v podobě vlněných čepic s nápisy, obrazů či magnetek Pražského hradu.

Pokud vás během prohlížení výrobků přepadne hlad, není důvod k panice. Asi u poloviny stánků si můžete nakoupit něco k zakousnutí. Jídla se často opakují. Na své si tady přijdou zejména milovníci klobás, vepřového na rožni či trdelníků (70 korun). Ceny jídel a nápojů si prohlédněte v galerii článku:

Fotogalerie
50 fotografií