Přední část Výstaviště Holešovice, plocha před Průmyslovým palácem, už druhý den připomíná obrovské mraveniště mezi stánky, a ještě den připomínat bude. Na Výstaviště proudí tisíce Pražanů se zájmem ukořistit nejen sazeničky a pomlázky na blížící se Velikonoce. 

Největší nadšení zářilo z těch nejmenších. Ačkoli akce nese název Jarní trhy, více než tržiště připomíná menší festival, který myslí na doprovodný program pro malé i velké. „Původně jsme měli namířeno do Stromovky, ale jak vidíte, nejde odejít. Malá odtud ani nechce,“ smála se maminka, která v dílničce malovala s dcerou kraslice.

Tradiční česká řemesla 

Na ty nejmenší čekala ale i další zábava, například v podobě malování na tvář dle svého oblíbeného zvířátka i řemeslné dílny, které přiblížily práci zlatých českých ručiček. „Máme to v rodině, jsem už osmou generací sklářů,“ prozradil sklář Michal, kterého dnes neživí vyfoukané předměty, ale ukázka výroby, která se už dnes jen tak nevidí. Mimo práci skláře je možné spatřit na Výstavišti i tkadlenu při práci, malování textilu či ukázku řezbářství.

Na trhy se můžete během víkendu vypravit mezi desátou hodinou ranní a šestou večerní, vstupné je zcela zdarma. Pokud přemýšlíte nad nejvhodnějším časem, doporučujeme se sem vypravit v době doprovodného programu. V sobotu v 19:00 můžete vyzkoušet takzvaný firewalking, tedy chůzi po žhavém uhlí, v neděli pak ve 14:00 trhy zpestří vystoupení skupiny samba a reggae bubeníků Batala Praha.

Nabídku objevíte v galerii:

Fotogalerie
34 fotografií