Desátý ročník farmářských trhů na Kulaťáku odstartoval v sobotu 2. března v 8 hodin. Letos se organizátoři zaměřili na „představení českých regionálních potravin a jejich dodavatelů, ekologii a vzdělávání dětských návštěvníků“, uvedli na webu. Stánky by se měly střídat, aby se zboží neopakovalo, oblíbení prodejci však mají své místo jisté. 

V nabídce trhů se nově objeví Perníčkovi, Avocado bistro, Indická restaurace, hovězí velkostatek Tetín, zmrzlina Rolls Bros či sójové produkty Soyka. V průběhu března se pak nakupující mohou na stáncích těšit na první bylinky, medvědí česnek, ale také jarní květiny – narcisy, tulipány a hyacinty do vázy i v květináčích.

Letos návštěvníky čekají také doprovodné akce, například festival malých pivovarů nebo festival ambasád Food and culture. Nakupující mohou na trhu třídit odpad a někteří stánkaři podporují i aktuální trend zero waste, proto omezují spotřebu jednorázových plastů. Farmářské trhy se konají každou sobotu od 8 do 14 hodin.

Fotogalerie
7 fotografií