Malý „žirafák“, který se narodil letos 13. února, se dnes v Zoo Praha přidal ke zbytku stáda. Bedlivě ho však stále střeží matka Eliška, možná i kvůli tomu, že mládě mělo po narození problémy s postavením zadních končetin, kvůli kterým špatně došlapovalo. Odborníci ze zoo však okamžitě nasadili adekvátní veterinární a rehabilitační péči, díky které se situace lepší.

Ve stádu je také druhé letošní mládě – Nela, která přišla na svět koncem ledna a díky ochotě pózovat před fotoaparáty návštěvníků se jí stále drží přezdívka „Modelka“. Mláďata se dle pracovníků zoologické zahrady zatím seznamují, „oťukávají“ a okukují.

Samečka se již také podařilo zvážit, v současnosti má 95 kilogramů. Kuriózním případem se také podařilo zjistit jeho výšku. „Když jsem k němu v rámci prohlídek a rehabilitací přistoupil, ostatní si všimli, že jsme naprosto stejně vysocí. Jelikož měřím přesně 190 centimetrů a s žirafákem si koukáme přímo do očí, s největší pravděpodobností měří stejně,“ vysvětlil vrchní chovatel kopytníků Jaromír Plný.

Fotogalerie
14 fotografií