Zoo Praha má další důvod k radosti! Ve středu přišlo na svět žirafí mládě, informovala na facebooku zoo. Narodilo se krátce po poledni žirafí samici Elišce a je to sameček. Eliška své předešlé mládě porodila 4. srpna 2016, žirafí slečna tehdy dostala jméno Anna. 

Letos se jedná o druhý flekatý přírůstek žirafy severní núbijské. První přišel na svět 25. ledna, chovatelé zatím této samičce přezdívají Modelka pro její zálibu v pózování fotografům. Její jméno slavnostně odhalí herečka Iva Pazderková coby kmotra mláděte, a to během křtin, které proběhnou v neděli 17. února ve 13 hodin v Africkém domě.

Matkou „Modelky“ je jedenáctiletá samice Faraa. Nejnovější mláďátko Elišky a Johana, který během porodu zvědavě nakukoval ze sousedního boxu, zatím jméno nemá. Bývá přitom zvykem chovatelů pražské zoo, že nově narozená mláďata pojmenují jmény, která jsou v kalendáři blízko dni jejich narození.

Podívejte se, jak taková malá žirafa přichází na svět, seznamuje se s maminkou a snaží se poprvé postavit na nohy:

Video
Video se připravuje ...

První okamžiky žirafího miminka na světě! Porodu Elišky byl v druhé ohradě přítomen také hrdý tatínek, samec Johan. Zoo Praha

Fotogalerie
5 fotografií