Grand Restaurant festival je největším tuzemským zimním jídelním festivalem. Od 15. ledna do 28. února je možné navštívit na 91 vybraných restaurací nejen v metropoli, ale i po celém Česku. Letošní jubilejní ročník zve návštěvníky hned do 36 českých měst.

Jednotlivé podniky, které se do festivalu pro letošek zapojí, i s jejich speciálním menu objevíte na oficiálních stránkách festivalu. Například v Praze se letos zúčastní i proslulá židovská restaurace King Solomon, jež sídlí v centru metropole. Ta si připravila křupavou kachnu, rybí paštiku i kuřecí vývar s macesovým knedlíčkem. Způsob zpracování masa (košer) se podle židovských tradic řídí přísnými rituálními pravidly.

Jak si vybrat nejvhodnější podnik? Na stránkách objevíte možnost vybrat si jídlo podle adresy podniku, podle volného místa, podle šéfkuchaře i podle toho, na jaké konkrétní jídlo máte zrovna chuť. Každý podnik má přitom stanovený počet festivalových míst. Proto je třeba se předem zaregistrovat a místo si objednat.

Kdy: Od 15. ledna do 28. února
Kde: V Praze, i v ČR
Vstupné: 250 korun za pokrm, dvouchodová degustace za 500 korun

Fotogalerie
6 fotografií