Milovníci elektronické hudby se radují. Do Prahy v červnu 2019 přijedou proslulí Kraftwerk, kteří udali směr tohoto žánru. Skupině se začalo dařit takřka od začátku, kdy ji v roce 1970 založili Ralf Hütter a Florian Schneider. Nejprve si získali Německo, posléze evropskou avantgardu. 

Jejich koncerty nebyly jen o zvukové složce, jako tomu bylo u řady jiných kapel. Kraftwerk pracovali na multimediální bázi, která by zaujala i obrazem. A i když se vrhli do neznáma, kdy se prezentovali robotickou stylizací, která podtrhovala počítačové rytmy, syntetické hlasy a zvukové novinky, fanoušci neustále přibývali.

Své koncerty pak posunuly na špičku v roce 2012, kdy se zaměřili na využívání 3D efektů. První fanoušci, kteří měli šanci okusit tento zážitek s brýlemi na očích, byli Američané. Premiéra tohoto programu se totiž odehrála v Museum of Modern Art. V následujících letech s ním pak Kraftwerk vystoupili mimo jiné v londýnské galerii Tate Modern, sydneyské Opeře, pařížském komplexu Fondation Louis Vuitton nebo v Guggenheimově muzeu ve španělském Bilbau.

Kromě Kraftwerku se můžete těšit na další elektro-mágy. Jsou jimi polští KAMP!, kteří se v posledních letech zapsali na přední příčky elektronické hudby. Více o dvoudenním programu Metronome festivalu se dočtete tady.

Kdy? 21. a 22. června
Kde? Výstaviště Holešovice
Vstupné? Od 1790 korun

Fotogalerie
6 fotografií