Designblok se každoročně snaží překonat předešlý ročník. A letos se to opět povedlo. Mezi 25. a 29. říjnem se totiž mohou návštěvníci kochat tvorbou 343 designérů a designérských značek. To je i pro takovou velkou přehlídku zatím rekordním číslem. 

Hrajte si!

Centrem dění jubilejního ročníku bude Designérie, krajina prožitků i her, fantazijní svět v duchu hlavního tématu, kterým je oslava. Letos vznikla podle návrhu architekta Jana Rosického ze studia A69, který pro předchozí ročníky festivalu kreativně zpracoval prostory po celé Praze,“ prozradila ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

To právě díky němu se centrální část Výstaviště proměnila v pořádné zábavní hřiště s obří skluzavkou a skákacím hradem pro malé i velké. A samozřejmě zde nechybí hlavní prvek, kterým je tribuna s pódiem, na kterém se během následujících čtyřech dnů budou pořádat nejen módní přehlídky, ale i přednášky.

Z této zážitkové a zároveň odpočinkové zóny se můžete vydat buď vlevo za designérskými jmény a vycházejícími hvězdičkami z oboru, nebo vpravo za zaběhnutějšími designérskými značkami, kde se letos můžete kochat sporťákem i letadlem. Ale abychom vám tady nerozepisovali, co všechno můžete vidět, pusťte si video a projděte si Designblok s námi:Dvacátý ročník znovu dokazuje, že Designblok rozhodně neusíná na vavřínech. „Nejlepší je samozřejmě skluzavka. Taky už jsme se nechali odfotit z bazénku a taky ve velkém kaleidoskopu. Těch podnětů je tu tolik. Stojí to za to,“ chválila návštěvnice Alena designovou přehlídku. Pokud se chystáte užít si festival, doporučujeme si vyhradit minimálně i třeba čtyři hodiny vašeho času, abyste měli čas pořádně si to užít.

Fotogalerie
78 fotografií