Pořádnou fušku za sebou má celkem 270 lidí, kteří se podíleli na stavbě pódia pro legendární „Stouny“. 32 metrů vysoké a 80 metrů široké pódium stavěli už od neděle.

„Letňany poskytují pro takový koncert dobrý a rozsáhlý prostor. Stavím tady už potřetí a jsem v Letňanech spokojený," řekl manažer produkce Dale Skjerseth, který tam například před dvěma lety připravoval pódium pro vystoupení AC/DC. Kromě 43 kamionů, které přivezly techniku a stavební materiál, v neděli do Prahy přicestovali také akéři celého šílenství, které v Praze propuklo. Jejich Boeing 767 naroloval na přistávací dráhu odpoledne a k večeru už byli rockeři ubytovaní v luxusním hotelu v centru Prahy. Teď ladí formu na středeční podívanou.

Zvukovou zkoušku Rolling Stones plánují tři až čtyři hodiny před koncertem. Brány se ale nedočkavým návštěvníkům otevřou ve dvě hodiny odpoledne, v šest pak zahraje švýcarská hardrocková kapela Gotthard a v sedm všem nadšencům rozproudí krev Pražský výběr, který si za předskokany zvolili sami Stouni.

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka toho, jak to i ve svých letech dokáže legendární kapela rozparádit. David Zima

Organizátoři očekávají návštěvu přibližně 50 000 lidí. Zároveň varují před neoficiálními prodejci vstupenek. Kapacita areálu v Letňanech je přibližně 70 000 lidí, zatím nejvíce jich tam dorazilo v roce 2016 na koncert AC/DC, který sledovalo 60 000 fanoušků.

Vše o koncertu Rolling Stones čtěte ZDE.

Fotogalerie
33 fotografií