Od založení jedné z nejslavnějších kapel světa uplynulo 56 let. U zrodu legendy stál spolu s kamarádem ze školy Mickem Jaggerem (73) kytarista Keith Richards (74), kterého Blesk.cz zastihl dva dny před velkým koncertem u luxusního hotelu v centru Prahy, kde se v neděli celá kapela ubytovala. Ačkoliv se v jeho tváři léta i život rockového bohéma nenávratně podepsaly, s béžovým kloboukem a košilí s puntíky vypadal, že je před dnem D v nejlepší formě. 

Elán a energii mu v Praze dodává také jeho stále dobře vypadající a o 12 let mladší manželka, americká herečka a modelka Patti Hansen, s níž je „pán strun“ ženatý už 35 let. Ta vyrazila v ležérním mladistvém outfitu na krátkou večerní procházku, aby vyvenčila slečnu francouzského buldočka. Své čtyřnohé mazlíčky si Patti hýčká - byli to totiž právě oni, kdo jí dodával sílu, když roku 2007 bojovala s rakovinou močového měchýře. I díky nim ji nakonec porazila. V Praze manželka legendy neunikla skalním fanouškům, kteří před hotelem číhali na podpis.

Mick v nemocnici

Rolling Stones přiletěli do metropole v neděli odpoledne ze Stuttgartu. Tentýž den si v hotelu Hilton objednali mejdan, kde si užívali překrásný výhled na Prahu - tu si totiž spolu s prezidentem Václavem Havlem (†75) zamilovali už v roce 1990, kdy vystupovali v Praze poprvé a málem zbořili Strahov. Mick Jagger den nato navštívil Kliniku otorinolaryngologie přednosty profesora Jaromíra Astla (53), kde strávil zhruba 20 minut. Odcházel ale spokojený, a tak by zítřejší koncert neměl být v ohrožení.  

Vše o koncertě Rolling Stones čtěte ZDE.

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka toho, jak to i ve svých letech dokáže legendární kapela rozparádit. David Zima

Fotogalerie
24 fotografií