Letošní 26. ročník populárního festivalu se uskuteční 26. a 27. května. Na 14 festivalových scénách přivítá více než 120 kapel, interpretů a divadelních souborů. Na pódiích v parku nemocnice vystoupí mimo jiné No Name, Sto zvířat, Horkýže Slíže, Prago Union, Jablkoň, Mňága a Žďorp, PSH, Lenka Dusilová, Mucha, Vosto5, Buchty a loutky či Divadlo Bolka Polívky. Festival je multižánrový, pro jednodušší orientaci návštěvníků jej proto organizátoři rozdělili na několik programových zón.

»Rozhněvaní« umělci

Svoje výhrady k atmosféře ve společnosti, která je podle ředitele projektu Mezi ploty Roberta Kozlera „rozdělená bezohledností, lhostejností a arogancí“, vyjadřuje například Vojtěch Dyk. „A já nemám rád ploty mezi lidmi. Já mám rád lidi, mezi ploty,“ uvedl na videu určeném zájemcům o festival. Mezi ploty Dyk vystoupí s kapelou B-Side Band.

Svět venku je plný arogance, bezohlednosti, lhostejnosti a kdoví čeho ještě,“ uvedl další účastník kampaně Patříš do Bohnic Tomáš Klus. „Svojí dosebezahleděností mi přijde úplně šílený,“ doplnil oba interprety písničkář Xindl X. Podle ředitele Kozlera se postupně do kampaně zapojí další vystupující. Upozorní na paradox, že jim Psychiatrická nemocnice Bohnice přijde během festivalu »normálnější«, než svět za jejími branami.
Fotogalerie
12 fotografií