Kulturní centrum Stalin, které během letní sezóny láká místní i turisty, zahájilo ve čtvrtek v podvečer sezónu. Oslavy zahájení pomalu odstartoval DJ za mixpultem, který dával do okolí vědět, že to u kyvadla už zase žije.  Organizátoři start rozhodně nepodcenili. Aby ušetřili návštěvníkům stání, otevřeli rovnou tři výčepy. Před nimi návštěvníci ale i tak tvořili dlouhé hady, ve kterých si museli vystát i několik desítek minut.

Dobrá nálada ve frontě

Na zahájení jsme byli i loni. Takže jsme dobře věděli, co nás čeká,“ vysvětlovala studentka Alena, která si z fronty na pití hlavu nedělala. Namísto toho si čekání krátila vrtěním do rytmu hudby a povídáním s přáteli. Odměnou jim pak byl zlatavý mok, který letos poprvé Stalin rozlévá do vratných kelímků.

Video
Video se připravuje ...

Na Stalinu už to zase žije Eva Fornálová

Vlastní pivo a vratné kelímky

 „Od letoška budeme na Stalinu podávat všechny točené nápoje do nových zálohovaných kelímků... A ještě větší radost máme z toho, že do něj budeme točit naše vlastní pivo,“ prozradil za organizátory Honza Štern. Cílem je, aby se po parku do budoucna nepovalovaly desítky kelímků. Cena tamějšího piva Rychtář bez zálohy za kelímek stojí 34 korun za půl litru. A vratný kelímek vás vyjde na 50 korun.

Oslavy zahájení až do pondělka

Zahajovací program čtvrteční desátou večerní neskončil. „Program pojede až do pondělí. V pátek se těšte na temný večírek Stalin Night Shift: Fleika & Trevor Linde, v sobotu housový Stalin Sunset Trip: St.Jakob & Motch, nedělní chill na Stalin Siesta: Møreti & PSJ a pondělní vinylová psychedelie Stalin Garage Fire s djem Saint Francisem z Vellocet Roll,“ lákají pořadatelé na nadcházející dny.

Pokud se chystáte na Stalin v následujících dnech, hudební program startuje vždy v devět večer a končí odbitím půlnoci. Vstupné je vždy zcela zdarma. Během sezóny se kromě koncertů můžete těšit na workshopy, lightpainting, šplhání a řadu dalších aktivit, které si Stalin pro návštěvníky každý rok chystá. Nadcházející plánované události objevíte tady

Podívejte se, jak vypadalo zahájení na Stalinu:

Fotogalerie
37 fotografií