Úsměvy od ucha k uchu, cedule do rukou s nápisem Free hugs a oční kontakt. To vše stačí k tomu, aby vám do náručí vbíhali kolemjdoucí a děkovali vám za to, že vás mohou obejmout.

Vždycky mě to lákalo. Ale nakonec jsem nikdy k tomu neměla odvahu. Až když jsem poznala Jindru a řekl mi, že se do tohohle pravidelně vrhá, konečně jsem se odhodlala jít do toho taky,“ říkala rozzářená Bára, která si první Free hugs akci užila ve velkém stylu.

Všichni s kartonem v ruce měli jednu věc společnou. „Kdy jindy lidem rozdávat usměv a objetí, než právě před Vánoci, kdy je řada lidí ve shonu a bez rodiny,“ říkal Petr po pár minutách, kdy už měl za sebou více než desítku objetí. Kolemjdoucí za nimi s nadšením přibíhali a bez zdráhání objímali druhé, a to nejen na pár sekund.

Video
Video se připravuje ...

Objímačka na Václaváku Eva Fornálová

Je to neskutečný zážitek, který vás tolik dobije energií. Kdysi mi to přišlo podivné, ale jakmile to zkusíte... Zjistíte, že nikdo není cizí... Kdysi jsem neobjímal ani rodinu. Změnilo se to a teď máme lepší vztahy,“ prozradil kolemjdoucí Thomas, který sesedl z kola a vběhl do náruče hned několika lidem.

Free hugs

Cedule Free hugs můžete vidět po celém světě od roku 2004. Cílem této kampaně je proměňovat společnost k lepšímu. Napomoct ke zlepšení atmosféry a hodnotám ve společnosti. Cílem není seznámení, ale poskytnout objetí naprosto komukoli.

Fotogalerie
22 fotografií