Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kam na Signal festival? Výběr toho nejlepšího, co musíte vidět

/
  • Tipy na ty nejlepší instalace Signal festivalu
    14. října 2017 ● 09:30

    Chystáte se do centra metropole na světelnou show Signal festival? Po zahájení oblíbené akce je již jasné, že se nedá stihnout během jednoho večera obejít všech dvacet míst, natož patnáct z té delší trasy. Proto vám přinášíme výběr toho nejzajímavějšího, co byste si neměli nechat ujít.

  • 1.

    Multiverse na Tyršově domě

    Pokud máte chuť zažít 3D videomapping, vydejte se k Tyršovu domu
    . Instalace od Filipa Roca se točí kolem paralelních vesmírů, tedy teorie, že nám známý vesmír není jediný a kromě něj existují ještě další, které jsme zatím jen nenašli. Tyhle domnělé světy jsou tvořeny vším, co známe i my: prostorem, časem, hmotou, energií a fyzikálními zákony, které všechno předešlé popisují.

    Na instalaci si připravte 50 korun. Abyste si užili 3D zážitek, budete si muset na místě zakoupit brýle. Poté už se budete moci vydat do putování paralelními vesmíry napříč nekonečným množstvím hmoty, pokroucenými fyzikálními zákony a neznámými krajinami.

    MULTIVERSE, Tyršův dům. Instalace vyžaduje 3D brýle – vstup 50 Kč.
    Autor: archiv Signal Festival

  • 2.

    Heardt v Haštalské

    Hlavním tahákem letošního Signal festivalu je srdce s klavírem uvnitř v ulici Haštalská. To světélkuje v moment, kdy položíte ruce na klávesy klavíru. Hráče tak obklopuje čtyřmetrová konstrukce, která spojuje hudbu se světlem. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Signal festival 2017: Srdce s klavírem uvnitř v ulici Haštalská. Eva Fornálová

  • 3.

    Anonymous Illusion na Ovocném trhu

    Pokud vás neuhrane světélkující lidské srdce, ale i tak vás láká instalace, které se stanete součástí, vyrazte na Ovocný trh. Tady objevíte instalaci s názvem Anonymous Illusion. A jak už napovídá název anonymita drobného interiéru, do kterého vstoupíte, je opravdu jen klam. Záhy vás totiž začnou kamery snímat a promítat lidem kolem objektu.
    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 4.

    Beyond na Staroměstském náměstí

    Světelný tunel, který vám na několik minut zamotá hlavu, objevíte na Staroměstském náměstí.
    Připravte se tady na delší fronty. Jeho kapacita totiž nepojme davy.

    Konstrukce dlouhého tunelu s jasně vyznačenými úhlopříčkami umocňuje dojem z hloubky a zkresluje vnímání vzdáleností. Této smyslové iluzi napomáhají i reproduktory umístěné podél celého tunelu, které imitují perspektivu pomocí zvuku.

    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

  • 5.

    Caryatyds na náměstí Míru

    Každoroční sázkou na jistotu je návštěva náměstí Míru, kde proběhlo i samotné zahájení Signal festivalu.  Tento videomapping pracuje s každou z přibližně 50 tisíc cihel, které tvoří fasádu kostela sv. Ludmily. Na kostele tak můžete letos pozorovat sochy ženských postav, které stráží kostel.
    Pátý ročník Signal Festivalu vylákal do ulic tisíce Pražanů
    Autor: Eva Fornálová

  • 6.

    Axiom na náměstí Jiřího z Poděbrad

    Další velmi oblíbenou světelnou instalaci naleznete na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde září na 700 tisíc led světel. Tvoří ji tři symetricky rozestavěné brány, které současně slouží jako projekční plátno pro sérii animací.

    Pomocí minimalistických videosekvencí vytváří Webster mezi diváky nejistotu v tom, na co se dívají - co před nimi skutečně stojí, a co je pouhou virtuální projekcí.

    Signal festival na náměstí Jiřího z Poděbrad
    Autor: Eva Fornálová

  • 7.

    White Circle v DUP39

    A nakonec tady máme dva tipy do galerijní zóny. Do té si ale musíte koupit vstup za 100 korun. Následně pak můžete s páskou objevovat interiéry čtyř galerijních prostor. Tím prvním, kam rozhodně stojí za to zajít, je White Circle. Ten objevíte v DUP39, kousek od Quadria.  

    Objevíte tady akusticko-architektonický prostor koncipovaný jako audiovizuální instalace. Připravte se na akustickou show s pořádně blikajícími světly, které vám vyrazí dech.

    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

    Video White Circle: 

    Video
    Video se připravuje ...

    Signal festival 2017: White Circle. Ten v DUP39, kousek od Quadria. Eva Fornálová

  • 8.

    Henge v paláci u Stýblů

    Další ohromující světelnou show objevíte v paláci u Stýblů na Václavském náměstí. Tento intenzivní světelný zážitek vás vtáhne do oválného prostoru, který vás absolutně odzbrojí rychlostí blikání a doprovodnou hudbou. 

    Autoři instalace vnímají Henge jako intenzivní světelně-zvukovou studii prostoru, imerzivní prostředí vedoucí skrze odmítnutí světských principů přes extatickou ceremonii až k osvícení.

    Signal Festival 2017
    Autor: Eva Fornálová

    Program Signal Festivalu 2018 najdete ZDE

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy