Akce Eye Contact neboli Oční kontakt jsou celosvětově známé. Podstatou setkání je navazování očního kontaktu s cizími lidmi, které ve městě běžně přehlížíme.

Hlavní myšlenka akce je postavena na každodenní zkušenosti většiny obyvatel: denně míjíme stovky lidí, ale přitom uhýbáme pohledy v momentě, kdy se na nás někdo zadívá. Právě tahle akce se snaží dokázat, že ve chvíli, kdy se druhému podíváme v klidu a beze strachu do očí, uvidíme známý pohled. Pohled, který nám není tak cizí.

Chuť najít přátele i lásku

Ve světě bývá běžné, že si lidé zírají mlčky do očí. Ve Stromovce se však v sobotu rozléhalo štěbetání a chichot. Pražané se do toho položili po svém. „Jde jen o to, že se na chvíli zastavíte a pár minut se koukáte druhému do očí. Je jen na vás, jestli si popovídáte, nebo se budete jen usmívat,“ prozradila organizátorka Eliška. 

Většinu Pražanů sem přilákala chuť poznat nové lidi. „Jaká mám očekávání? Rád bych tady našel nové přátele nebo i něco víc,“ prozradil Patrik (26), který se sem vydal s kamarádem poprvé.

Po posledním ročníku měl i tento podzimní velký úspěch. Přestože bylo pod mrakem a asi 17 stupňů Celsia, na očním kontaktu se sešlo přes 40 lidí, kteří během tří hodin navazovali vzájemně kontakt. Další taková akce by měla proběhnout na jaře.

Fotogalerie
12 fotografií