Deváté studiové album Papa Roach Crooked Teeth je návratem k jejich kořenům. Bylo nahráno v nacpaném studiu v Severním Hollywoodu s producenty Nicholasem “RAS” Furlongem a Colinem Brittainem, kteří vyrůstali na Papa Roach a inspirovali je k pohledu do historie, na to, kvůli čemu si tuhle kapelu zamilovali, především rapovou techniku frontmana Jacobyho Shaddixe. 

Jiskra mezi kapelou a producenty přeskočila v podstatě ihned a první skladba, kterou Papa Roach (ve složení kytarista Jerry Horton, basák Tobin Esperance a bubeník Tony Palermo) natočili na novou desku Crooked Teeth byla “My Medication,” chytlavá řezačka, v které Shaddix plive své verše do fantastických sborů. 

V baladě “Periscope” se objeví Skylar Grey a v hiphopovém rocku “Sunrise Trailer Park” se objeví Machine Gun Kelly. „Měli jsme takový nápad... Vzít klasické prvky Papa Roach, které lidi milují, a přetvořit je do moderního soundu v tvořivém procesu,” říká Furlong.

„Chtěli jsme všechno prostě převrátit vzhůru nohama a vidět, co z toho bude.. A výsledek byl mnohem lepší, než jsme všichni čekali.” 

V mnoha ohledech práce na Crooked Teeth připomněla Shaddixovi počátky kapely, dávno předtím, než prodali miliony desek a stali se známými po celém světě. Během natáčení se Shaddix inspiroval kapelami jako Led Zeppelin a Faith No More, muzikanty, kteří odmítli usnout na vavřínech jednoho hitu a neustále se vyvíjeli. Stejně tak, jako Papa Roach.

Lístky můžete zakoupit v přeprodeji od 945 korun do  3110 korun.

Papa Roach v Praze
Autor: Papa Roach