Krištof Kintera se zaměřil na drobnosti běžného života. Název Nervous Trees zvolil právě proto, že mu přijde nervozita součástí života. „Stejně jako stres je i nervozita součástí přírody. Myslím si, že být trochu nervózní člověka utužuje,“ prozradil v rozhovoru pro Rudolfinum autor velkolepých instalací.

Zajímavostí je, že je tahle nevšední výstava jubilejní stou v galerii Rudolfinum. A není to náhodou. Cílem bylo ukázat něco jedinečného, co bude velkou výzvou, jelikož zde dochází ke spojení historické budovy s moderním uměním.

Video
Video se připravuje ...

Můžete si i tady prohlédnout, jak to celé vznikalo. Eva Fornálová

Návštěvníci při pozorování jednotlivých skulptur žasli. V první místnosti objevili 3D koláž z drátů, která uvádí do dílny s lešením. Už při stoupání po schodech bylo znát, že Kintera myslel na každičký detail, kdy si třeba v mezipatře můžete prohlédnout opačný kout místnosti skrz seschlý vánoční stromek.

Velkolepou podívanou je i jukebox, ke kterému vystoupáte po obřích bílých kvádrech. Výběr hudby už je jen zcela na vás. A stejně tak jako výstava je jukebox zcela zdarma. A třešničkou na dortu je obří pyramida z praček, kdy máte hrůzu z toho, zda se některá při tom rachotu bubnů neuvolní. Výstava potrvá až do 26. listopadu a je otevřena každý den kromě pondělí, od 10 do 20 hodin. 

Malá ochutnávka:

Fotogalerie
75 fotografií