„Usilovali jsme o prodloužení ještě o měsíc, ale nedostali jsme ho,“ prozradil s jistou lítostí kavárník Ondřej Kobza, který Prastánek Františka Skály provozoval po celé léto.

Za tu dobu uspořádal na Malostranském náměstí nespočet nevídaných akcí, ať už hudebních, nebo literárních. Jednou z nich bylo rozdávání klobás na tácky od umělce Františka Skály, poslední prázdninový den tady Skála dokonce točil pivo.

A protože se nepovedlo prodloužit nájem na Malostranském náměstí, František Skála hledal jiné vhodné místo. Nakonec se obrátil na nově otevřenou hipsterskou oázu plnou písku  na Kasárna Karlín, která jsou novým kulturním centrem na Praze 8.

Kobza doufá dál

„... ale od jara budeme hledat další vhodné místo. Třeba bude spolupráce pokračovat,“ svěřil se s nadějí do budoucnosti kavárník Kobza. Nově se bude v Prastánku čepovat pivo karlínského pivovaru Křižík a hosté se mohou těšit i na vína od Autentistů.

„Vedle Prastánku bude normálně fungovat i náš zaběhnutý bar Myčka, u kterého pravidelně grilujeme,“ prozradila Tereza Darmovzalová za Kasárna Karlín.

Slavnostní otevření

Akce určené přímo pro Prastánek se budou připravovat postupně. Vedle Prastánku přibudou také i dvě Skálovy instalace, které tak doplní dvě stávající instalace Čestmíra Sušky. „Srdečně vás zveme na nedělní otevření. Součástí první neděle Prastánku v Kasárna Karlín bude i koncert swingové kapely Tři neděle potom,“ řekla Darmovzalová.

Jak to vypadalo na Staroměstském náměstí:
Fotogalerie
29 fotografií