Původně mělo být promítání filmu Okhwan: Nemožné je možné na Stalinu. Ovšem díky nepřízni počasí se celá akce přesunula do improvizovaného prostoru ve Vinohradském pivovaru. Osm kol se před plátno vměstnalo jen tak tak. Na zajímavosti akce to ale neubralo.

Ne náhodou se šlapalo právě u tohoto filmu – jeho hlavním hrdinou je totiž korejský právník, zapálený aktivista a cyklista Okhwan, jenž projel na kole celý svět. Jeho mise měla upozornit na nesmyslnou hranici mezi Severní a Jižní Koreou.

Šlapat musí všichni

Je potřeba, aby na cykloelektrárně o 8 kolech šlapalo opravdu 8 lidí, jinak hrozí, že se projekce neodehraje,“ vysvětloval produkční z Krutonpolis Filip Kršiak. Cykloelektrárna energii chytře rozprostírá mezi sebou a každý šlapající má před sebou tablet, na kterém vidí rychlost a přínosnost, zda by nabil žárovku nebo žehličku.

Otírání potu

Nikdo z návštěvníků nebyl schopný ušlapat celé promítání. Po dvaceti minutách, kdy už ze všech crčel pot, začali jízdu vzdávat. A tak je zase nahradili další nadšenci, kteří si chtěli jízdu při filmu vyzkoušet.

Tedy říkal jsem si, že se hecnu a zvládnu ještě delší jízdu. Ale není to jen tak. Ale zážitek to byl perfektní,“ chválil akci Ondřej. Pokud jste akci promeškali, nezoufejte. Krutonpolis prozradilo, že chystá další projekce, a to ať už takto větší, nebo s jedním kolem, se kterým objíždí celé Česko.

Fotogalerie
13 fotografií