Tři přední čeští skokani se rozhodli, že pokoří Mánesův most, Holešovický železniční most a Branický most. Berou to jako součást přípravy na mistrovství světa v cliffdivingu Desperados Highjump 2017. To se koná 4. a 5. srpna v lomu v Hříměždicích u Příbrami.

První ze skokanů vyrazil na Mánesův most. Když si stoupl na zábradlí jen v plavkách a roztáhl ruce, vzbudil pozornost spousty lidí. Ti tak přihlíželi, jak se následně vrhl dolů.

„Strach mám skoro pokaždé, ale naučil jsem se s ním pracovat, aby dobře posloužil. Když stojím nahoře, myslím jen na odraz, na nic jiného,“ popsal skokan pro pořad Blesk.cz Selfie z Prahy.

Vzhledem k tomu, že už je několikrát chytila policie a hrozila jim pokutou za obecné ohrožení, kluci odmítají zveřejnit jména i tváře. „Nikdy se mi nic nestalo,“ dodává.

Druhý z odvážlivců vylezl na železniční most u holešovického nádraží. Odrazil se, udělal salto a letěl dolů 16 metrů. Třetí skokan se vrhnul z Branického mostu, který se tyčí ve výšce 19 metrů. Jeho skok a dopad s údivem pozorovali také veslaři, kteří zrovna projížděli o pár metrů vedle.

Nejen tyto, ale i další české a světové skokany uvidíte právě na akci Desperados Highjump. Ta se koná už poosmnácté a spojuje extrémní sporty se zábavou a hudebním programem – zahraje tu třeba kapela Wohnout. Skokanskou výšku nad lomem letos posunou na 20 metrů.

Na skoky se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Kluci skáčou bez jištění z pražských mostů! A vánoční výzdoba v metropoli už v červenci. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!