Nedaleko náměstí Republiky na adrese Hybernská 4 je sídlo již otevřeného kampusu Filosofické fakulty Univerzity Karlovy. Na pomoc si přizval hipstery opěvovaný tým z malostranského Containallu, který má v plánu vdechnout ducha i tomuto místu. 

„Plánujeme tady výtvarné workshopy, ať už s dětmi nebo studenty, výstavy, koncerty, venkovní promítání v létě i s živou hudbou. Plánujeme také komunitní akce a přednášky,“ zmínila výčet nejrůznějších připravovaných akcí Tereza Špinková z Containallu.

Jednou takovou akcí, která tamější vnitroblok rozproudila, byl blešák. Na něm mohli návštěvníci najít nejrůznější kousky nejen z řad studentů, ale také neziskovek a dalších nadšenců. 

Neziskovky v povědomí

„Sama jsem pracovala v neziskovce. Proto jsem se rozhodla oslovit několik projektů, které si zaslouží dostat se do povědomí. Příští blešák bychom rádi přizvali zase jiné neziskové projekty,“ prozradila Špinková.

Návštěvníci tak mohli poznat neziskové projekty Přestupní stanice, která pomáhá lidem bez domova, Restart shop, který podporuje mládež, i Převlíkárnu, která upozorňuje na negativa módního průmyslu.

Návštěvníci byli z komorní atmosféry nadšení. „O akci jsem se dozvěděl skrze Facebook. Nebyli jsme si předem jistí co očekávat. Někdy bývají ceny velmi nadsazené, ale tady to je za hubičku,“ chválil událost návštěvník Jakub.

První blešák v Hybernské určitě nebude posledním. „Rádi bychom ho uspořádali ještě letos v létě na konci srpna před plánovanou rekonstrukcí,“ svěřila organizátorka.

Podívejte se na fotografie z akce: 
Fotogalerie
30 fotografií