Přestože má žena netradiční jméno, pochází z Česka. Konkrétně z Moravy z malého města Frenštátu pod Radhoštěm. „Ráda vyčnívám. Jsem jediná, kdo u nás ve městě nosí takto tvrdý lolita styl,“ prozradila Yamato, která podobně oblečená nechodí pouze na festivalech, ale i v reálném životě. 

Do Asie se zamilovala už jako malá. „Vždy jsem se doma maminky ptala, jak je možné, že jsou tak krásní a my ne,“ svěřila se. Přes veškerou zálibu ale žádnou plastiku nepodstoupila.

Na první pohled však její styl vypadá, jako kdyby byla teprve teenagerkou. Přitom už je maminkou dospělého syna, který její zálibu sdílí. Posměšky a narážky lidí jí nevadí. Hlavní je pro ni, že se cítí dobře ona.

Výtvory paní Yamato
Autor: Eva Fornálová

Společně se synem se věnují kreslení anime. Předhání se mezi sebou, kdo namaluje hezčí výtvor. Největší vášeň v Japonsko odstartovala před pár roky. „Před šesti lety jsem si oblíbila lolita styl a začala jej nosit,“ svěřila se Yamato.

Jméno si však změnila teprve loni. Původně se jmenovala Zdeňka. „Od dětství jsem byla se svým jménem nespokojená,“ prozradila.

Milovníci módy si nedávno přišli na své i na Pražském týdnu módy:

Video
Video se připravuje ...

Pražský týden módy: Polonahý model na podpatcích a múza Vignerová! Adam Balažovič/BPŽ

 

Fotogalerie
12 fotografií