Kempy po celé Praze se připravují na letošní sezónu. „Loňská kempová sezóna byla velice úspěšná. Pokud se jí tedy vyrovnáme, budeme spokojeni,“ uvedl majitel Camping Praha Klánovice Boris Kučera.

Kemp Drusus v Třebonicích letos rozšířil svůj areál, nové je také parkoviště. „Sezóna vzbuzuje na začátku vždy očekávání, obsazenost se dopředu těžko odhaduje a z přijatých rezervací je ještě brzo usuzovat. Ubylo Rusů, Slováků, jasně vedou Holanďané, Němci a Dánové,“ dodal Jiří Staněk z kempu Drusus.

Rekordní rok 2016

V Triocampu Praha v Dolních Chabrech přibylo nové občerstvení. Provozovatel Vlastimil Němec zatím nechce odhadovat, jaká letošní sezóna bude. „Nevím, co se bude dít vzhledem k bezpečnostní situaci v Evropě. Budu rád, když bude jako loňská, pokud bude lepší, nebudu se zlobit,“ doufá.

Do českých kempů loni přijelo rekordní množství návštěvníků - celkem 1,12 milionu lidí, meziročně o šest procent více, vyplývá z dat Českého statistického úřadu. Turistů v kempech přibývá už šest let v řadě.

„Minulý rok byl z pohledu kempování velmi úspěšný. Vedle zlepšujících se služeb kempů a řady novinek k tomu přispělo i velmi dobré počasí. Nejen tyto aspekty přilákaly do kempů nadprůměrné množství návštěvníků,“ uvedl na začátku roku Aleš Hanzl z 4camping.cz. V českých kempech také podle něj přibývají bohatší turisté.