»Miluj mě, jestli to dokážeš« je nový dokumentární snímek, který právě běží v kinech. Film vypráví příběh tří handicapovaných lidí, kteří mají stejné potřeby jako běžný člověk. A právě k těm potřebám patří i tělesný kontakt. Dokument tak odkrývá začátek sexuální asistence v Česku.

Na projekci se vydal i jeden z hlavních hrdinů. Tomáš Pik se tak účastnil i následné diskuze. „Když jsem viděl film poprvé před půl rokem, říkal jsem si, že nezazněla řada důležitých věcí, které by odpověděly na otázky k sexuální asistenci,“ přiznal Tom, který tvrdil, že film tratil zejména na stopáži.Tom se právě proto snažil získat finance i z jiných zdrojů, aby mohl být film plnohodnotným dokumentem. „Oslovovali jsme partnery, ale bohužel nikdo do tak kontroverzního projektu jít nechtěl… A to jsme oslovovali kondomy a sexshopy,“ rozvyprávěl se. Ovšem ačkoli byl Tom trochu kritický, diváci byli večer nadšení. Po snímku následoval hlasitý aplaus.  

Tohle ovšem nebyl ojedinělý sexy úterek v kavárně Ta Kavárna. Cyklus setkání vznikl již před třemi lety. „Tehdy se spojili rodiče, oslovili naši školu a vytvořilo se setkávání s besedami, filmy, diskuzemi o sexualitě v vztazích pro tělesně handicapované,“ prozradil Radek Musílek z Jedličkova ústavu, který od samého začátku večery provází.

Další sexy úterý můžete navštívit za tři týdny 21. března. Pro následující akce sledujte Facebook Jedličkova ústavu.

Fotogalerie
12 fotografií