Čerti na Výstavišti v Holešovicích děti přímo rozesmáli. „Je moc hodný. Dostala jsem od něj dárek,“ usmívala se od ucha k uchu malá Terezka (5), která přišla po čtvrté hodině večerní na setkání společně s maminkou a mladší sestřičkou.

Paradoxně Mikuláš některé děti naopak rozplakal. „Neboj se mě. Řekneš mi básničku?“ ptal se Mikuláš malého Filípka, který se nechtěl hnout od mámy. A to kolem něj ani nebyl žádný čert, který by ho strašil s tím, že by si ho odnesl domů.

Filípek si nakonec vybral pár jablíček a sladkostí. „Můžu vzít ještě pro brášku?“ ptal se s respektem a se slzami v očích vybíral další dárek pro sourozence.

Ovšem možnost vybrat si z kouzelného košíku dle libosti děti rázem rozveselila. Kromě vyprávění říkanek a básniček se děti s čerty a anděly hned fotily na důkaz toho, že se opravdu 5. prosince potkali v Praze.

Součástí byl i doprovodný program. Děti si mohly ve vyhřívaném stanu společně s rodiči vyrobit kouzelnou hůlku z drátu nebo andělíčka. A pro ty otužilejší bylo připraveno andělské divadlo, které zaujalo několik desítek rodin.

Podívejte se, jak to na Výstavišti vypadalo:

Fotogalerie
35 fotografií